Ce acizi sunt folosiți în cosmetică și de ce

Acizii sunt componente indispensabile multor produse cosmetice eficiente pentru îngrijirea pielii, unghiilor și părului. Unele dintre ele sunt destul de populare și sunt utilizate de multe companii cosmetice, altele devin ingrediente exotice, dar pe fiecare borcan sau tub puteți găsi numele acidului.

Ce acizi sunt folosiți și ce beneficii aduc? Să ne dăm seama împreună.

Acidul hialuronic în cosmetologie

Acest acid este o substanță care leagă și reține apa din celulele pielii. Importanța sa nu poate fi exagerată, deoarece, pierzând umezeala, pielea devine flască, își pierde elasticitatea naturală, în urma căreia apar ridurile. Cremele de vârstă care conțin acid hialuronic refac și mențin echilibrul de umiditate al pielii, prevenind îmbătrânirea acesteia.

Acid hialuronic în produse cosmetice

Pe baza sa, se creează loțiuni și seruri care netezesc pielea, conferindu-i un aspect sănătos și îngrijit.

Cremă cu acid hialuronic

Este acidul hialuronic care este utilizat pentru hidratarea profundă prin injecții, stimulând sinteza colagenului; vă permite să restabiliți ovalul feței, forma nasului sau a buzelor.

Acid alfa lipoic în produse cosmetice

Acid alfa lipoic în cosmetologie

Următoarea utilizare cea mai populară în cosmetică este acidul alfa lipoic și este un antioxidant natural foarte puternic. Se leagă de radicalii liberi care provoacă daune semnificative frumuseții pielii, devenind astfel un adevărat „măr întineritor”. Acidul alfa lipoic funcționează la fel de bine atât în ​​mediile apoase, cât și în cele uleioase. Această versatilitate îl face o componentă destul de populară în producția de produse cosmetice.

Acid stearic

Acid stearic în produse cosmetice

Acidul stearic este un acid gras și se adaugă cremelor ca agent de îngroșare sau emulgator. Însuși crește proprietățile de protecție ale barierei ale pielii în timpul expunerii la condiții adverse de mediu: vânt, radiații ultraviolete, frig.

Acid palmitic

Acid palmitic pentru cosmetologie

Acidul palmitic gras are un efect similar. Se adaugă compoziției cremelor, al căror scop este de a proteja pielea uscată, precum și produsele cosmetice pentru a proteja împotriva vremii nefavorabile, vântului pătrunzător și înghețului. Lipsa acizilor grași din organism afectează starea părului și a unghiilor, necesitând reaprovizionarea imediată.

Acid glicolic

Acid glicolic în cosmetologie

Acidul fructului glicolic, pătrunde rapid și ușor în celulele pielii, ajută la exfolierea celulelor moarte și moarte. Devine o modalitate excelentă de a scăpa de acnee, combate problemele pielii, uscarea și strângerea porilor, netezirea feței.

Acid mandelic în produse cosmetice

Procesul de producere a acidului mandelic

Acțiunea acidului mandelic este similară cu acidul glicolic, cu diferența că moleculele sale sunt mai mari și penetrează pielea mai lent. Calmează celulele pielii, au un efect de albire, provoacă scurgerea de grăsime celulară din porii pielii.

Acid lactic

Acid lactic în produsele cosmetice LOREAL

Acidul obținut din zer saturează bine pielea cu umezeală, promovează procesul de generare a celulelor epidermice noi, îmbunătățește tenul, hidratează pielea, crește fermitatea și elasticitatea sănătoasă. În plus, combate în mod eficient comedoanele, reduce porii și este utilizat la prepararea formulărilor pentru îngrijirea tenului gras.

Acid citric în cosmetologie

Acid citric pentru fabricarea produselor cosmetice acasă

Acidul citric la fel de popular are un efect calmant, ameliorează mâncărimea și iritarea pielii. Este utilizat în mod activ în produsele cosmetice pentru albirea pielii.

Acidul orotic

Acidul orotic în cosmetologie

Acest acid normalizează procesele metabolice ale pielii, restabilește sinteza proteinelor, acizilor nucleici, se adaugă la produsele cosmetice destinate îmbătrânirii pielii.

Acid benzoic

Acidul benzoic ca agent bactericid

Acidul benzoic este un agent bactericid excelent, astfel încât cremele și loțiunile pentru pielea cu probleme trebuie să conțină această componentă.

acid succinic

acid succinic

Măștile pentru față și decolteu, care conțin acid succinic, vor deveni o sursă excelentă de energie pentru îmbătrânirea pielii, o vor satura cu substanțe utile, o vor netezi, o vor lumina, făcând-o să strălucească literalmente din interior. Cremele care conțin acid succinic pot înmulți efectul magic al altor produse cosmetice. Măștile de păr pe bază de acid succinic, fac părul gros, lucios, ușor de manevrat și nu devine gras pentru o lungă perioadă de timp.

Acid azelaic

Acid azelaic în produse cosmetice

Acest tip de acid reglează activitatea glandelor sebacee, are efect antiinflamator, ajută la eliminarea diverselor probleme ale pielii, inclusiv a celor din cazurile severe. Funcționează bine în combinație cu alți acizi - lactic, lipoic, citric. Peelingul pe bază de acid azelaic poate fi efectuat cu o regularitate de invidiat - ajută la albirea ușoară a pielii, ameliorarea manifestărilor inflamației pielii și combaterea pigmentării excesive a pielii.

Acid salicilic

Acid salicilic pentru produse cosmetice

Este bine cunoscut și a fost folosit cu succes în cosmetologie de mult timp. Se folosește pentru tratarea bolilor inflamatorii ale pielii, are efect antibacterian, se usucă și nu irită pielea. Acidul salicilic și preparatele care îl conțin au un efect exfoliant excelent, sunt utilizate pentru tratarea acneei, punctelor negre, acneei, comedoanelor, bataturilor. Acidul salicilic dizolvă sebumul, favorizează regenerarea celulelor pielii.

Vitamina C

Acid ascorbic pentru fabricarea produselor cosmetice

Toată lumea știe beneficiile vitaminei C și necesitatea acesteia de a fi luate cu alimente în cantități suficiente. Cu toate acestea, în cosmetologia modernă, acidul ascorbic este utilizat cu succes pentru îngrijirea pielii. Acționează asupra pielii ca un antioxidant foarte puternic, prevenind formarea ridurilor și pliurilor, îndeplinește o funcție de protecție, prevenind efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra celulelor, îmbunătățește lumina feței, combate petele de pigmentare.

Cosmetologia și farmacologia moderne fac posibilă achiziționarea acestor acizi și a altor acizi pentru utilizare acasă. Pentru ca procedurile să fie benefice, trebuie respectate câteva condiții simple:

  1. Aveți grijă la dozare pentru a nu obține exact opusul efectului scontat.
  2. Majoritatea produselor care conțin acizi necesită protecție a pielii împotriva razelor solare pentru a nu provoca apariția petelor de vârstă;
  3. Înainte de a utiliza produse cosmetice sau mască acidă, testați o zonă mică a pielii pentru a evita posibilele alergii.

Utilizarea acidului în cosmetologie

Folosiți puterea acizilor pentru bine, fiți tineri și frumoși, în ciuda anilor care trec și a invidiei eterne.

Copyright © | 2021